Translate

2 Haziran 2015 Salı

Ayak Bakımı

Bu yıl beklediğimiz yaz bir türlü gelemedi.  Haziranın ilk haftasını yaşadığımız bu günler de bile hava oldukça serin ... Artık kapalı ayakkabılardan çok sıkıldık. Sandaletlerimizi, uçuşan ince kıyafetlerimizi özledik. Mevsimsel değişimler kıyafet ve aksesuvarlarda değişiklik kadar, kişisel bakım açısından da değişikliği beraberinde getirir. Ayak bakımı kış aylarına göre daha çok önem taşır. Ayak bakımı için kişisel bakım marketlerinden çeşitli bakım ürünleri, ponsa taşları ve ayak törpüleri bulunabilir. Scholl, Lapitak, Neutrogena, Cosmed gibi birçok markanın ayak bakım ürünleri mecvut... Çok para harcamadan, klasik yöntemlerle de ayaklara evde kolay ve ucuz bakım yapabilir, sandaletler ve yazlık şık ayakkabılar gönül rahatlığıyla giyelebilir.

  • Kuruyan topuklarınızı ayak törpüsüyle, ayaklarınızı hiç ıslatmadan kuru kuru ama nazikçe törpüleyin. Islak ayağa göre daha çabuk ölü deriden kurtulursunuz.
  • Sonra tırnaklarınıza şekil verin, varsa tırnak etleriniz temizleyin.
  • Daha sonra vazelin veya aleo vera içeren nemlendirme özelliği yüksek bir ürünler ayaklarınızı kremleyin. Pamuklu çorap giyin. Ve çorapla yatın.
  • Sabah daha yumuşak ve bakımlı ayaklarla güne başladığınızı göreceksiniz.
  • Manikür ve pedikür yaptırmayı tercih ederseniz, mutlaka kendi makasınızı ve törpünüzü kullanmayı tercih edin. 
Bedenin tüm yükünü taşıyan ayaklar, en iyi bakımı hak ederler. Sağlıklı ve bakımlı bir yaz sizinle olsun. 

Hiç yorum yok: