Translate

5 Nisan 2015 Pazar

Deodorant mı ? Antiperspirant mı?

Bahar geldi ... Yaz kapıda ...
Eyvah !!!Terlemeye başladık...Toplu taşıma araçlarında nefes almak zorlaşıyor.Maalesef toplum olarak bu önemli konu üzerinde çok fazla kafa yormuyoruz. Ter kokusuna engel olmak için hangi ürünleri tercih etmeliyiz? Roll-On, Spray veya Stick olmak üzere çeşitli ürünler ve birçok marka var. Tercih edeceğimiz ürün hem uzun süre etkili olmalı, hemde sağlıklı olmalı .Vücut aktif veya duygusal olarak değişim söz konusu olduğunda terler. Bu terleme hem ıslak hissetmek, hem de kötü kokmak demek. Bunu çözümlemek için çeşitli ürünler var.
Freundin dergisinde bu konuda bir yazı okudum. Deodorantlar terlemeyi önlemiyor ama kokuyu önlüyor. Antiperspirant ürünler ise terlemeyi ve kokuyu önlüyor.Ama bu ürünler  içerisinde Paraben  ve Aliminyum içerebiliyor. . Aliminyum ise vücudumuz için sakıncalı ... Doğrudan vücudumuza uyguladığımız deodorantlar emilir,  kılcal damar yoluyla kana karışır ve vücutta birikir. Sağlığımızı olumsuz etkiler.
Tercih edeceğiniz ürünler dermokozmetik ürünler olmalı, paraben ve aliminyum içermemeli. Ürünlerin üzerinde minik harflerle yazılmış olan içerik ve açıklamaları dikkate almanızı tavsiye ederim...
Mis gibi sağlıklı günlere...

Hiç yorum yok: