Translate

13 Mart 2013 Çarşamba

BB KREM NEDİR


BB Krem günümüzde altın çağını yaşasa da yeni bir ürün değildir. 1960' lı yıllarda, tahriş olmuş bir cildin iyileşmesi için Alman cilt bakım uzmanı Christine Schrammek tarafından uygulanan bir formüldür. 1967 yılında da piyasaya sürülmüştür. Sonraları kozmetik firmaları tarafından fark edilen bu formül Beauty Balm kısaca "BB Krem" olarak üretilmeye başlanmıştır. Sakinleştirici etkisiyle Bisabolol ve Allantoin, iltihabı kesen çinko ve meyankökü esans içerikli bu bakım ürünü günümüzde bir Alman kozmetik firmasını satışta lider yapmıştır.
Yeni BB kremlere karşılık, klasik BB Kremler daha yoğun ve kapatıcı özelliğe sahiptir. O nedenle orjinal ürün dermatologlar tarafından laser tedavisinden veya kimyasal peelingden daha çok tercih edilmektedir. Temel olarak anlıyoruz ki, BB Kremler günlük kremin tonlaştırılmış modern versiyonudur. Güneş koruma faktörü, yaşlanma karşıtı, nemlendirme etkisi ve hafiften orta dereceye kadar kapatma özelliğiyle fondötone alternatif kremlerdir. Gündüz kremi yerine kullanacağınız bu krem, temiz cilde uygulanabilir. Ancak kış mevsiminde ve çok kuru ciltlerde BB Kremden önce bir nemlendirici kreme ihtiyaç duyulabilir. Aynı zamanda BB Kremler formülünde değişebilir pigmentler içerir. Cilde uygulandıktan sonra, cilt tonuna uyum sağlayarak cildinizdeki ton farklılıklarını ortadan kaldırır. Birçok markanın BB Kremi satıştadır. Clinique Age Defense BB Cream SPF 30, La Roche Posay Hydreane BB Krem, Nivea, Diadermine, Deborah, Pure Beauty, Estee Lauder, Rimmel, FlorMar bunlardan bazılarıdır.
Ben La Roche Posay Hydreane BB Krem kullanıyorum. Sabah temiz cildime uyguluyorum, sonra hafif bir makyajla bakımımı tamamlıyorum. Benim de tenimde bölgesel renk farklılıkları vardı. La Roche Posay BB Krem ile bu farkı ortadan kalktı. Farkı fark eden arkadaşlarım da bu ürünü kullanmaya başladılar. Cildinize ve bütçenize uygun bir BB Krem mutlaka vardır.

1 yorum:

Yağmur İpar Yemeksohbetleri dedi ki...

Ben de geçen gün düşündüm bu BB krem ne demek ki diye? Marka adı mı yoksa bir faktör mü diye. Çok güzel bir bilgi. Paylaşım için teşekkür ederim. :) Sevgiler.