Translate

12 Mart 2017 Pazar

Şişkin Gözler








Şişkin Gözler
Yeterli uyumanıza  rağmen gözleriniz şiş mi uyanıyorsunuz? Gözlerde ki şişkinlik genelde uykusuzluğun bir işaretidir. Her zaman nedeni uykusuzluk da olmayabilir. Şişkin gözlerin nedenleri arasında fazla tüketilen karbonhidrat, tuz, alkol ve kötü böbrek fonksiyonları sayabiliriz. Bu etkenler vücudun su tutmasına neden olmaktadır.  
Ne yapmalı?
Gözlerde ki şişkinlikleri önlemenin en iyi yolu bol su içmektir. Su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Sabah acil bir toparlamaya ihtiyacınız varsa önerilen basit yöntemler vardır. Gözlerinize soğuk petler koyabilirsiniz. 10 dakika sonra şişkinliğin azaldığını göreceksiniz. Bunun yanında göz bakımı klasikleri arasında saydığımız salatalık veya patates dilimleri de sizin için çözüm olabilir. 10 dakika göz kapağınıza bu dilimleri koyabilirsiniz. Şişkinliğin inmesi için, bu işlemi gün içinde birkaç kez tekrarlamanız gerekir.                               
Uzun süreli bir çözüm için ise tavsiye edilen içeriğinde yeşil çay, kafein ve meyan kökünün olduğu bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.


Hiç yorum yok: