Translate

27 Nisan 2013 Cumartesi

Yoğurt Maskesi




Son yazımda güneşin cildimiz üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetmiştim. Bu olumsuzlukların birçoğunu zaman içerisinde görebiliriz, cildin yaşlanması veya erken kırışması gibi. Ama ciltte oluşmuş güneş lekelerini hemen görmek mümkündür. Ben güneş koruması kullanmadığım tatilin ilk gününde bunu tecrübe etmiştim. Konu cilt lekeleri olunca evde yapabileceğimiz leke açıcı bir maske tarifinden söz etmemek olmaz. Bu tarif çok bilinen ve hazırlaması kolay bir tariftir.
Yoğurdun faydalarını saymakla bitmez. Bir de bu yoğurt ev yoğurdun tadına doyum olmaz. Yoğurdun içerdiği laktik asit, cilt için de çok faydalıdır. Laktik asit ciltte oluşmuş lekeleri açar. Aynı zaman da gözenekleri temizleyip cildi yumuşatır.



Yoğurt Maskesi

1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat

Yoğurt ve karbonatı iyice karıştırıp, göz çevreniz hariç yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekletip durulayın. Mümkünse koyu kıvamlı yoğurt tercih edin, yoğurdu süzmeyin. Bu maskeyi haftada bir ya da on günde bir düzenli yaptığınız da farkı göreceksiniz.

Bir de yoğurt içeren peeling tarifi
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mısır unu

Peelinginizi hazırlarken kaşığınız çok dolu olmamasına özen gösterin. Özellikle duştan sonra temiz bir cilde uygulayın. Karışımı yüzünüze göz çevreniz hariç sürüp, 5-10 dakika bekleyin. Sonra yumuşak dairesel hareketlerle peelingi yüzünüzden temizleyin. Bol su ile durulayın. Bu peelingi kuru ve normal cilt olanlar tercih edebilir. Hafta bir kez yapılabilir. Artık güneş daha etkili olduğu için yoğurtlu maske ve peeling uygulamasından sonra güneş koruyucu kullanmalısınız.

Hiç yorum yok: